Deze YouTube kanalen maken van jou een dropshipping expert

Vijf tot tien jaar geleden was de concurrentie een stuk minder groot en kon je gemakkelijker geld verdienen met dropshipping. Tegenwoordig moet je over genoeg kennis beschikken om van je dropshipping webshop een succes te maken. Dit leer je natuurlijk gaandeweg van het runnen van een dropshipping webshop, maar het is belangrijk dat voordat je begint het een en ander weet over dropshipping. Gelukkig zijn er online tal van bronnen waar je informatie over dropshipping te weten kunt komen. Zo zijn er talloze websites waar je door het lezen van artikelen je kennis kunt vergroten. Ook staat het internet vol met leerzame (en minder leerzame) cursussen. 

Er zijn veel cursussen die honderden, zo niet duizenden euro’s kosten en de meeste van deze zullen wij afraden. De cursussen bevatten vaak voldoende bruikbare informatie, maar deze informatie kun je ook gratis vinden op andere websites. Daarnaast doen de makers van deze cursussen zichzelf voor al zeer succesvolle dropshippers, zonder enig bewijs te leveren.

Hieronder zullen wij dieper ingaan waarom je dure cursussen beter links kunt laten liggen en zetten wij enkele van de beste YouTube kanalen over dropshipping op een rij. Ook vermelden we onderaan het artikel waar je tegen betaling goede cursussen kunt volgen. Op deze websites betaal je maximaal enkele tientallen euro’s voor een cursus of een vast maandelijks bedrag waarmee je onbeperkt toegang krijgt tot honderden of duizenden cursussen.

Neem geen dure dropshipping cursus

We gaven het hierboven al aan, maar het kopen van een dure dropshipping cursus is volgens ons zelden een goed idee. De informatie die je in deze cursussen vindt, zijn in bijna alle gevallen gratis te vinden op websites als YouTube en talloze blogs. Verder tonen de makers zelden een dropshipping webshop waarmee ze succesvol zijn geweest, maar enkel screenshots van hoe ze vaak tientallen tot honderdduizenden euro’s per maand verdienen. Deze screenshots zeggen namelijk weinig. Het is namelijk heel eenvoudig om de inkomsten van een webshop te vervalsen of de screenshots te bewerken. 

Verder kun je de honderden of duizenden euro’s die je kwijt bent aan een cursus beter investeren in je dropshipping webshop. In plaats van duizend euro aan een cursus uit te besteden, kun je van dat geld een aardige campagne opzetten.

De beste Youtube kanalen over dropshipping in 2021

Wholesale Ted (866.000 subscribers) 

We beginnen onze lijst met de beste YouTube kanalen over dropshipping met Wholesale Ted. Wholesale Ted bestaat al sinds 2014 en wordt gerund door Sarah Chrisp. Op het kanaal geeft ze veel bruikbare informatie over het runnen van een dropshipping webshop. Ook kun je meer te weten komen over het starten en succesvol maken van een print on demand webshop. Verder vertelt ze over andere manieren waarmee je online een passief inkomen kunt opbouwen. 

Naast het YouTube kanaal kun je ook veel leren op de website van Wholesale Ted.


Biaheza (920.000 abonnees) 

Een andere YouTuber waar je veel van kunt leren over dropshipping is Biaheza. Biaheza wist binnen negen maanden een dropshipping webshop op te zetten dat miljoenen euro’s genereerde. Hier heeft hij voldoende bewijs van geleverd op zijn kanaal. Dit deed hij wel in een tijd toen er nog minder concurrentie was, maar het blijft natuurlijk ontzettend knap wat hij gepresteerd heeft.

Tegenwoordig vind je minder video’s over dropshipping op zijn kanaal en focust hij zich meer op day trading en cryptocurrency. Echter, Biaheza beschikt over tientallen dropshipping video’s waarvan je zeker het een en ander kunt leren.


Tanner Planes (107.000 subscribers)

Tanner Planes behaalde net als Biaheza al op jonge leeftijd succes met dropshipping en net als Biaheza deelt hij veel informatie over hoe hij dat heeft gedaan op zijn YouTube kanaal. Ook Tanner Planes is de laatste tijd steeds minder gaan focussen op het maken van dropshipping video’s, maar wanneer je door zijn YouTube kanaal scrolt kom je veel leerzame video’s tegen. Ook verkoopt Tanner Planes een cursus en hoewel we de cursus niet hebben ingezien, zijn we van mening dat je al een heel eind kunt komen met de gratis content die je online kunt vinden. Onder andere op de YouTube kanalen over dropshipping uit deze lijst kun je veel leren over dropshipping.


Verum Ecom (126.000 subscribers)

Ook Verum Ecom behoort volgens ons tot de beste YouTube kanalen over dropshipping. Het kanaal wordt gerund door ondernemer John Yoon en via Verum Ecom geeft hij een inzicht over wat er voor nodig is om een e-commerce website naar een hoog niveau te brengen. Het merendeel van de video’s op zijn kanaal gaat over dropshipping, maar ook geeft hij tips hoe je het beste een Facebookcampagne kunt opzetten.

Op het moment van schrijven (september 2021) is er al vier maanden niets meer geüpload. Toch valt er voldoende te leren van de video’s die hij eerder op het kanaal heeft geüpload. 


Scott Hilse (95.100 subscribers) 

Scott Hilse is begonnen met zijn YouTube kanaal over dropshipping om zijn ervaring en kennis met zijn volgers te delen. De YouTuber runde een zeer succesvolle dropshipping webshop met maar één product. Op zijn kanaal laat Scott Hilse onder andere zien hoe hij zijn webshop promoot op Facebook, hoe je een Shopify webshop kunt maken en welke boeken hij adviseert om te lezen. Verder zie je op het kanaal veel video’s met een hoog amusement gehalte, zoals video’s over zijn dagelijks leven. 

Verder verkoopt Scott Hilse ook een dropshipping cursus voor $ 497, maar als je het ons vraagt, vind je genoeg bruikbare informatie op zijn kanaal en op de andere YouTube kanalen over dropshipping uit deze lijst.


Drop Ship Lifestyle (95.100 subscribers) 

Het YouTube kanaal Drop Ship Lifestyle wordt gerund door Anton Kraly.  Anton Kraly upload als sinds begin 2013 video’s over dropshipping en met wekelijks nieuwe video’s valt er dus ontzettend veel te leren op het kanaal. Zo kun je onder andere leren waarom veel beginnende dropshippers niet het succes behalen wat ze hadden verwacht, wat de beste manieren zijn om bezoekers naar je website te krijgen en wat de beste niches zijn voor je dropshipping webshop. Verder geeft hij ontzettend veel handige tips over dropshipping en voert hij gesprekken met andere ervaren dropshippers. 


Sebastian Ghiorghiu (244.000 subscribers)

Met een YouTube kanaal over dropshipping met bijna een kwart miljoen subscribers mag Sebastian Ghiorghiu zeker niet ontbreken in deze lijst. Op het kanaal wordt al vier jaar lang bijna wekelijks informatieve video’s over dropshipping geüpload. Met het advies van Sebastian Ghiorghiu kun je jouw dropshipping webshop gegarandeerd naar een hoger niveau brengen. Zo legt hij bijvoorbeeld verschillende Facebook strategieën uit om een webshop te promoten. Deze video’s zijn vaak rond een uur lang en zitten vol met leerzame informatie. 

Het account is nog steeds zeer actief en wekelijks wordt er één of meerdere video’s geüpload. 


Elliott Prendy (47.900 subscribers)

Elliott Prendy heeft misschien één van het minst aantal subscribers uit onze lijst met de beste YouTube kanalen over dropshipping, maar dit betekent zeker niet dat zijn kanaal het volgen niet waard is. Integendeel zelfs, want op het kanaal kun je enorm veel leren over het runnen van een succesvolle dropshipping webshop. Elliott Prendy geeft onder andere tips over het aantrekken van influencers, het kiezen van een niche, waar je het beste dropshipping producten kunt vinden en hoe je een dropshipping webshop met Shopify kunt opzetten. Ook valt er op het kanaal veel te leren over print on demand en het starten van een eigen merk.


Chris Wane (18.800 subscribers)

We zijn bijna aan het einde gekomen van de lijst met de beste YouTube kanalen over dropshipping, maar deze lijst zou niet compleet zijn zonder Chris Wane een vermelding te geven. Maandelijks upload Chris Wane gemiddeld één video op het kanaal en hoewel dit niet al te veel is, zijn de video’s op het kanaal wel van zeer hoge kwaliteit. Zo denkt Chris goed na wat over zijn content op zijn kanaal en vinden wij de video’s zowel leerzaam voor beginnende als ervaren dropshippers.

Ook Chris Wane richt zich voornamelijk op het runnen van een webshop met Shopify. Mocht je benieuwd zijn naar andere goede webshop software voor dropshipping, dan adviseren we je dit artikel te lezen. Hier hebben wij alle goede gratis en betaalde webshops software op een rij gezet.


Paul J Lipsky (80.700 subscribers)

We eindigen de lijst met de beste YouTube kanalen over dropshipping met Paul J Lipsky. Op het kanaal leer je hoe je kunt dropshippen zonder het hebben van een eigen webshop. Paul J Lipsky leert je hoe je geld kunt verdienen door het dropshippen op websites als Amazon en eBay. Zelf doet hij dit al sinds 2017 en met veel succes. Zo heeft hij in de afgelopen jaren miljoenen verdient op deze manier en laat hij op zijn kanaal zien hoe jij dat ook kunt doen.

Websites voor het volgen van betaalde cursussen

Hierboven hebben we heel wat goede YouTube kanalen over dropshipping voor je op een rij gezet. En hoewel we aangaven dat je geen honderden of duizenden euro’s uit moet geven aan een dropshipping cursus, betekent dat niet dat je helemaal geen geld hoeft uit te geven aan een cursus. Zo hebben wij zelf zeer positieve ervaringen met Udemy en ook Skillshare heeft veel leerzame content. Op de website van Udemy kun je al voor ongeveer $ 9 een cursus volgen en bij Skillshare betaal je een vast bedrag per maand voor duizenden cursussen. Je kunt bij Skillshare ook tutorials volgen over onderwerpen die voor elke ondernemer handig kunnen zijn.