Dropshipping met WooCommerce: dit moet je weten

Dropshipping blijft ieder jaar maar weer aan populariteit winnen en dit heeft verschillende redenen. Zo is het toegankelijker om een webshop te beginnen zonder een eigen voorraad te hebben. Daarom is het niet vreemd dat er ook veel webshop software bestaan waarmee je een dropshipping webshop kunt beginnen. Hier hebben we een lijst opgesteld met de beste webshop software voor een dropshipping webshop. WooCommerce is ook vermeldt in deze lijst en is één van de weinige welke je gratis kunt gebruiken. 

In dit artikel leggen wel alles uit over WooCommerce. Wat het is, hoe je het kunt installeren, waarom het goed samengaat met dropshipping, de voordelen van WooCommerce en nog veel meer handige informatie. Na het lezen van dit artikel weet je hoe je kunt beginnen met een dropshipping webshop met WooCommerce. 

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een plugin voor het meeste gebruikte cms WordPress. Dankzij WooCommerce kun je jouw WordPress website omtoveren tot een webshop. WordPress is het systeem achter miljoenen websites en dit komt onder andere doordat het zeer gebruiksvriendelijk is en ontzettend veel mogelijkheden biedt. Voor wie een dropshipping webshop wilt beginnen met WordPress, komt al snel uit bij de plugin WooCommerce. WooCommerce is verreweg de beste optie hiervoor en werkt goed samen met andere plugins, welke we verder in dit artikel bespreken. WooCommerce is gemakkelijk in gebruik en wanneer je er nog geen of weinig ervaring mee hebt, raden we je aan om online een tutorial te volgen. Op YouTube vind je talloze video’s over WooCommerce en binnen een mum van tijd ben je op de hoogte van de meeste mogelijkheden van de plugin.

Dropshipping met WooCommerce

Voordat we je vertellen hoe je succesvol kunt zijn via dropshipping met WooCommerce, willen we eerst even in het kort de basisbegrippen van dropshipping bespreken. Dropshipping is een manier van e-commerce, waarbij jij als retailer geen eigen voorraad hebt. Wanneer de bezoeker van jouw website een bestelling plaatst, geef jij deze door aan de groothandel of leverancier en zullen zij vervolgens het pakket uit jouw naam naar de klant sturen. 

Zoals we hierboven al hebben aangeven werkt WooCommerce goed samen met andere plugins. Zo bestaan er plugins waarmee je direct producten kunt importeren in je WooCommerce webshop, maar ook waarmee bestellingen direct naar de leverancier wordt gestuurd. Dit is ook één de belangrijkste redenen waarom dropshipping met WooCommerce zo populair is. Samen met Shopify behoort WooCommerce tot de populairste manieren om een dropshipping webshop te runnen. Hieronder zullen we andere plugins voor dropshipping die goed samenwerken met WooCommerce bespreken.

Hoe installeer je WooCommerce?

Mocht je al ervaring hebben met WordPress, dan weet je hoogstwaarschijnlijk hoe je een plugin moet installeren. Het installeren van WooCommerce werkt hierin precies hetzelfde als andere WordPress plugins.

Als eerst moet je zorgen dat je je bevindt in het dashboard van je website. Wanneer dit het geval is, dan zie je aan de linkerkant een menu met alle functies van WordPress. Hier zie je ook “Plugins” tussen staan. Door hierop te klikken zie je al je geïnstalleerde plugins. 

Vervolgens moet je op “Nieuwe plugin” klikken om een nieuwe plugin te zoeken. Overigens kun je ook over “Plugin” scrollen in het linkermenu en direct op “Nieuwe plugin” klikken.

Nu krijg je een pluginbrowser te zien, waar je aan de rechterkant van het scherm een trefwoord kunt invoeren. Zoek op “WooCommerce” en wacht even totdat je verschillende plugins te zien krijgt. De juiste plugin die je moet installeren is genaamd “WooCommerce”, zonder enige toevoegingen. Klik op “Nu installeren” en vervolgens verandert de knop in “Activeren”. Door hierop te klikken activeer je de plugin en is WooCommerce geïnstalleerd op je website.

De beste dropshipping WooCommerce plugins

Je kunt uiteraard een dropshipping webshop beginnen met enkel WooCommerce als plugin. Gelukkig zijn er talloze plugins die je dropshipping webshop naar een hoger niveau kunnen brengen en het runnen van een dropshipping webshop een stuk gemakkelijker maken. Alle dropshipping plugins die we hieronder vermelden werken goed samen met WooCommerce.

Spocket

Het vinden van een goede en betrouwbare dropshipping leverancier kan vrij lastig zijn. Wij hebben een lijst opgesteld met meer dan honderd betrouwbare Nederlandse leveranciers, wat je enorm veel tijd bespaart. Echter, voor wie liever samenwerkt met internationale dropshipping leveranciers, is Spocket één van de beste plugins die je kunt gebruiken voor je WooCommerce webshop. Wat wij een groot voordeel van Spocket vinden is dat het grote meerendeel van de leveranciers zich in Europa of Amerika bevinden, waar veel andere soortgelijke plugins zich voornamelijk op Chinese leveranciers richten. 

Spocket werkt in totaal samen met duizenden leveranciers wereldwijd, wat betekent dat er ontzettend veel productcategorieën en producten zijn waaruit je kunt kiezen. Daarnaast ligt de kwaliteit van de producten bij het merendeel van de leveranciers hoger dan bij veel Chinese leveranciers die je tegenkomt op websites als AliExpress en DealExtreme. 

Een ander groot voordeel is dat er veel winst valt te behalen over de producten die je vindt op Spocket. Gemiddeld liggen de prijzen 25-40 procent lager dan de normale prijs. Dit komt omdat de leveranciers exclusieve kortingen geven voor de gebruikers van Spocket.

Bij Spocket heb je de keuze uit verschillende abonnementen. Zo is er een gratis abonnement waarmee je kunt browsen door alle producten. Daarnaast is er een abonnement voor $ 24 per maand, $ 49 per maand en een abonnement voor $ 99 per maand. De verschillen van deze abonnement kun je terugvinden op de website van Spocket. Overigens kun je de drie betaalde abonnementen voor 14 dagen gratis uitproberen.


WooDropship

Een andere populaire plugin die je kunt gebruiken voor een dropshipping webshop met WooCommerce is WooDropsship. Met WooDropship kun je eenvoudig producten van AliExpress in je webshop importeren. Je kunt de prijzen aanpassen of een prijsregel instellen, waarmee je een vast percentage winst genereert over de producten. 

Bij WooDropship is het helaas niet mogelijk om een bestelling rechtstreeks via de plugin door te voeren, iets wat wel kan bij sommige andere dropshipping plugins uit deze lijst. Echter, WooDropship biedt wel een functie waarmee je de gegevens van de bestelling kunt kopiëren en kunt doorsturen naar de AliExpress-leverancier. Wel is het mogelijk om de voorraad en prijzen te synchroniseren met dat van de leverancier. Wanneer de prijzen van de AliExpress-leverancier veranderen, zullen jouw prijzen ook aangepast worden.

Verder is een groot voordeel van WooDropship dat het beschikt over een afbeeldingseditor. Hiermee kun je eenvoudig watermerken van productfoto’s verwijderen. 

Je kunt WooDropship gratis uitproberen voor zeven dagen zonder dat je je creditcardgegevens hoeft in te vullen. Daarna kun je de plugin voor $ 49 aanschaffen. Je hoeft dus geen maandelijks bedrag te betalen voor WooDropship.


AliDropship Woo-plug-in

AliDropship Woo-plug-in is een plugin voor WooCommerce die je kunt vergelijken met WooDropship. Met AliDropship Woo-plug-in kun je eenvoudig producten van AliExpress importeren in je WooCommerce webshop. Je kunt ontelbare producten bekijken en eenvoudig selecteren welke producten je wilt toevoegen aan je webshop. Vervolgens kun je de titel, omschrijving en de prijzen aanpassen. De plugin beschikt ook over een goede filter functie, waarmee je kunt zoeken naar producten die aansluiten bij jouw niche. 

Een voordeel van AliDropship Woo-plug-in ten opzichte van WooDropship is dat bij een bestelling je deze met één klik naar de betreffende AliExpress-leverancier kunt doorsturen. Bij WooCommerce moet je dit zelf handmatig doen. Ook is het updatesysteem van de plugin een groot pluspunt. Zo wordt de voorraad en de prijzen automatisch aangepast.  

Net als WooDropsship beschikt AliDropship Woo-plug-in over een zeer goede afbeeldingseditor. Hiermee kun je rechtstreek afbeeldingen van AliExpress in je WooCommerce dropshipping webshop importeren en onder andere het formaat wijzigen, een filter toepassen en watermerken verwijderen.

AliDropship Woo-plug-in is iets duurder dan WooDropshipping, maar de plugin is ook voorzien van meer handige functionaliteiten. Deze kun je allemaal terugvinden op de website van de plugin. Je kunt AliDropship Woo-plug-in bestellen voor $ 89 en na de aanschaf zit je niet vast aan een maandelijks abonnement.


Dropified (voorheen Shopified)

Dropified behoort volgens ons tot één van de beste plugins voor een dropshipping webshop met WooCommerce. Met Dropified kun je eenvoudig producten importeren met slechts één klik.

Met de plugins AliDropship en WooDropship kun je producten van AliExpress importeren. De plugin Dropified laat je naast producten van AliExpress, ook producten van onder andere Alibaba, eBay, Costco, Etsy en Walmart importeren.

Daarnaast beschikt het over dezelfde functionaliteiten als de hierboven genoemde plugins. Hierbij kun je denken aan een gebruiksvriendelijke afbeeldingseditor, bulk productbewerker en het automatisch laten doorvoeren van de bestelling naar de leverancier.

Je kunt met Dropified 500 producten gratis toevoegen en maandelijks 50 bestellingen verwerken. Echter, wanneer je website begint te groeien, zul je moeten overgaan op een maandelijks abonnement. Zo bieden ze een abonnement aan voor $ 17 per maand of $ 47 per maand. Dit is wanneer je direct voor een jaar betaald. Wil je liever maandelijks betalen, dan liggen de kosten hoger.


Dropship.Me

De laatste plugin voor een dropshipping webshop met WooCommerce die we willen uitlichten is Dropship.Me. Met Dropship.Me kun je eenvoudig producten van AliExpress importeren in je WooCommerce webshop. En net als de WordPress plugins hierboven beschikt het over ontzettend veel handige functionaliteiten. Zo kun je eenvoudig producten importeren en de titels, beschrijvingen en afbeeldingen aanpassen. Ook kun je voor elke product een adviesprijs instellen. 

Dropship.Me toont minder producten dan enkele andere plugins hierboven, maar dat komt omdat de plugin enkel samenwerkt met zeer betrouwbare leveranciers. Zo hebben ze 23 criteria waar ze op letten bij het accepteren van een leverancier. 

Je kunt de plugin Dropship.Me gratis gebruiken. Met de gratis versie van Dropship.Me kun je 50 producten importeren. Daarnaast kun je 100 producten importeren voor $ 29, 500 producten voor $ 119 en 1000 producten voor $ 199. 

De voordelen van WooCommerce voor je dropshipping webshop

Het is niet voor niets dat WooCommerce zo ontzettend populair is onder ondernemers. WooCommerce kent namelijk veel voordelen. Zo heb jij hierboven al kunnen lezen dat het goed werkt in combinatie met verschillende dropshipping plugins. Hieronder geven me meerdere andere voordelen:

– WooCommerce is gratis te gebruiken.

– De plugin heeft een hoge schaalbaarheid.  

– Er zijn talloze gratis en betaalde themes voor WooCommerce beschikbaar.

– WooCommerce is eenvoudig te installeren en beschikbaar in verschillende talen.

– Online zijn er veel tutorials en artikelen te vinden over de werking van WooCommerce.