De 6 beste webshop software voor dropshipping 

Wanneer je geld wilt verdienen met dropshipping is het belangrijk dat je beschikt over een betrouwbare en snelle webshop. Je kunt uiteraard een webshop van scratch ontwikkelen of laten ontwikkelen, maar dit kost enorm veel geld en tijd. Gelukkig zijn er voldoende goede webshop software waaruit je kunt kiezen. Sommige van deze software hebben al een integratie met één of meerdere dropshipping leveranciers. Een bestelling wordt dan direct doorgestuurd naar jouw leverancier en bij grote aantallen bestelling kan dit veel tijd besparen. Deze tijd kun je vervolgens weer beter investeren aan andere belangrijke dingen. 

De beste software voor je dropshipping webshop

Hierboven las je al dat een webshop software met een integratie van een leverancier een groot pluspunt is. Verder is het handig om te bepalen of je wilt kiezen voor gratis software of dat je voor een betaalde software wilt gaan. Beide opties hebben zo hun voordelen. Hier lees je overigens hoe je een gratis dropshipping webshop kunt maken met WooCommerce. Ook zijn er hieronder webshop software met een Nederlandse helpdesk voor als je dat belangrijk vindt. Hierbij moet je denken aan Lightspeed, MijnWebwinkel en JouwWeb.

Shopify

Shopify beste webshop software voor dropshipping

Heb je weleens een video op YouTube over dropshipping bekeken of een cursus over dropshipping gevolgd? Dan is het je misschien opgevallen dat in bijna alle gevallen de webshop met behulp van Shopify is gebouwd. Dit is niet zo vreemd, want Shopify kent enorm veel voordelen en heeft veel apps die je kunnen helpen bij het laten groeien van je webshop. Wil je bijvoorbeeld producten van leveranciers op AliExpress verkopen? Dan is de plugin Oberlo een echte must. Met Oberlo kun je producten van duizenden leveranciers eenvoudig en snel importeren in je dropshipping webshop. Ook wanneer je liever met Europese en/of Amerikaanse leveranciers werkt, heeft Shopify een goede plugin, namelijk de plugin Spocket. Al met al vinden we dat Shopify tot de beste webshops softwares voor een dropshipping webshop behoort.    

Shopify biedt vijf verschillende abonnementen aan. Zo heb je de keuze uit Shopify Lite voor $ 9 per maand, Basic Shopify voor $ 29 per maand, Shopify voor $ 79 per maand, Advanced Shopify voor $ 299 per maand en als laatst Shopify Plus voor $ 2000 per maand. De prijs is onder andere afhankelijk van hoeveel gebruikers je kunt toevoegen, het percentage commissie dat je moet afstaan en over welke functionaliteiten je kunt beschikken. Overigens kan de prijs snel oplopen, omdat je voor bepaalde plugins ook maandelijks moet betalen.    


MijnWebwinkel

Mijnwebwinkel nederland webshop software

Een andere goede webshop software is MijnWebwinkel. In tegenstelling tot Shopify heeft MijnWebwinkel een zeer sterke Nederlandse focus en bieden ze al een abonnement aan voor € 0,-. Echter, hier staat natuurlijk wel wat voor tegenover. Zo zijn de mogelijkheden met een gratis abonnement beperkt en voor wie een serieuze webshop wilt beginnen is deze optie niet aan te raden. Je kunt dit abonnement overigens wel kiezen om te kijken of MijnWebwinkel iets voor jou is. Wanneer je tevreden bent, kun je altijd kiezen voor een betaald abonnement. 

Enkele redenen waarom wij van mening zijn dat MijnWebwinkel thuishoort in een lijst met de beste webshop software zijn de veelzijdige designs, de goede support (Nederlands) en het feit dat MijnWebwinkel zeer goed geschikt is voor beginners. Zo wordt alles stap voor stap door MijnWebwinkel uitgelegd en kun je zonder enige ervaring een mooie webshop bouwen.

Hierboven gaven wel al aan dat MijnWebwinkel een abonnement voor € 0 aanbiedt. Hierbij krijg je geen eigen domeinnaam, maar een subdomein zoals webshop.mijnwebwinkel.nl. Verder kun je maximaal tien producten aan je webshop toevoegen en ontbreken er veel functionaliteiten. De andere abonnementen waaruit je kunt kiezen zijn Grow, Pro en Premium. Voor een Grow abonnement betaal je € 9 per maand, Pro abonnement kost 24 euro per maand en Premium kost € 49 per maand. De verschillen tussen de abonnementen van MijnWebwinkel kun je teruglezen op de website van het bedrijf.   


Lightspeed

Ook Lightspeed mag niet ontbreken in een lijst met de beste webshop software voor een dropshipping webshop. Met Lightspeed kun je eenvoudig producten van meerdere nationale en internationale dropshippers importeren. Zo hebben ze koppelingen met onder andere Drobbs, EDC en VidaXL. Een groot voordeel van VidaXL is dat ze ook de klantenservice en verwerking van de retouren afhandelen. Iets wat je bij dropshipping niet al te vaak tegenkomt. 

Je hebt bij Lightspeed de keuze uit drie verschillende abonnementen. Voor het goedkoopste abonnement (Essential) betaal je € 49 per maand. Je kunt daarmee 250 producten toevoegen, één gebruikersaccount, nationaal verkopen en enkel e-mail support aanbieden. Ook ontbreken er andere functionaliteiten die je wel ontvangt bij een duurder abonnement. Hierbij kun je denken aan uitgebreide blog mogelijkheden, product filters, checkout A/B testen, retourmanagement (RMA), toegang tot API, HTML/CSS aanpassingen, kortingsregels, groothandel mogelijkheden en productbundels. De overige abonnementen die worden aangeboden door Lightspeed zijn Advanced voor € 89 per maand en Professional voor € 189 per maand. Op de website van Lightspeed kun je het verschil bekijken tussen deze twee opties.


BigCommerce

BigCommerce behoort al jaren tot één van de grote spelers op de markt. Talloze bekende en minder bekende E-commerce websites draaien of de software van BigCommerce. Zo maken onder ander Skullcandy, Ben & Jerry en Burrow gebruik van de diensten van BigCommerce. Ook voor ondernemers met een dropshipping webshop of mensen die willen beginnen met een dropshipping webshop is BigCommerce een serieuze partij om in overweging te nemen. Zo hebben ze namelijk verschillende integraties met leveranciers, waaronder AliExpress, Spocket en Printful (voor print on demand).  

De prijzen van BigCommerce komen overeen met die van Shopify. Zo biedt BigCommerce vier verschillende abonnementen aan. Voor het goedkoopste abonnement (Standard) betaal je $ 29,95 per maand, het Plus abonnement kost $ 79,95 per maand en voor het Pro abonnement betaal je $ 299,95 per maand. Verder is er ook een Enterprise abonnement, maar hiervoor dien je contact op te nemen om een prijsopgave te krijgen. Alle abonnementen beschikken over genoeg handige functionaliteiten, maar op de website kun je de verschillen van de abonnementen bekijken.


WooCommerce

Woocommerce de beste webshop software

Ben je bekend met WordPress? Dan heb je vast weleens gebruik gemaakt van WooCommerce of er in ieder geval van gehoord. WooCommerce is een plugin voor WordPress waarmee je een webshop kunt bouwen. De gratis te gebruiken plugin wordt gebruik door ontzettend veel webshops en ook voor een dropshipping webshop is het uiterst geschikt. Zo werkt WooCommerce uitstekend met plugins als AliDropship en Ali2Woo, waarmee je producten van AliExpress direct kunt importeren in je webshop. Ook werkt WooCommerce goed samen met de populaire plugin Spocket. Een groot voordeel van WooCommerce is dat er online enorm veel cursussen en tutorials over te volgen zijn. Dus ook wanneer je er nog niet bekend mee bekend, hoeft dat geen enkel probleem te zijn.  

WooCommerce is geen SaaS-software (Software as a Service), dus je kunt WooCommerce gratis gebruiken. Onder andere hierdoor en alle mogelijkheden die de WooCommerce biedt, vonden wij dat het terecht thuishoort in een lijst met de beste webshop software voor een dropshipping webshop.


JouwWeb

We sluiten onze lijst met de beste webshop software af met JouwWeb. Met JouwWeb kun je binnen paar stappen een webshop beginnen. Hiervoor hoef je niet over technische kennis te beschikken. Het gebruiksvriendelijke platform heeft meerdere handige functionaliteiten, professionele designs, makkelijk integraties en vriendelijke prijzen. Verder draaien er al meer dan 27.000 webshops op JouwWeb, waarvan je er tientallen op hun website kunt bekijken.

Bij JouwWeb zijn de tarieven afhankelijk of je een abonnement voor een jaar afsluit of per maand afneemt. Je kunt kiezen voor de gratis optie, maar door de beperkte mogelijkheden raden wij deze  af. De prijzen bij een jaarlijks abonnement zijn € 7,50 per maand voor een Pro abonnement, € 15,00 per maand voor Business en Business Plus kost € 30,00 per maand. Je krijgt bij een jaarcontract de eerste drie maanden gratis. Met een Pro abonnement kun je maximaal tien producten toevoegen, wat wij erg weinig vinden voor €7,50 per maand. Alle andere verschillen tussen de drie websites kun je teruglezen op de website van JouwWeb. Overigens betaal je ongeveer 10% meer wanneer je besluit om een maandelijks opzegbaar abonnement af te sluiten.

Conclusie 

Aan goede webshop software voor dropshipping dus geen gebrek en we hopen dat je aan de hand van bovenstaande lijst een beslissing kunt maken. Wij hebben niet van elke website de functionaliteiten vermeld. Bekijk daarom zelf alle functionaliteiten op de websites van de bedrijven hierboven om een beslissing te maken. Verder horen we graag via een reactie of je ervaring hebt met één of meerdere van bovenstaande of andere webshop software.